Fiber

Med fiber får du snabb och säker uppkoppling för internet, TV, telefoni och övriga bredbandstjänster.

I Landskrona har vi ”öppet stadsnät” – det vill säga att vi på Landskrona Energi har hand om fiberledningarna fram till din bostad, och du väljer vilken leverantör du vill teckna avtal med, och vilka tjänster som du vill ha.  

När du har uppkoppling via fiber, kan du surfa snabbt, streama musik och se på TV – på ett tryggt och säkert vis. Och du kan ha flera tjänster uppkopplade på samma gång. Dessutom är du förbered för framtidens smarta hem - om du vill koppla upp dig på smarta digitala tjänster; som larm, sensorer, tillsynskamera eller videosamtalstjänster.

Du väljer om du vill ha hög hastighet där du kan ladda ner digitala filmer på någon minut, eller lägre hastighet om du bara surfar lite då och då.

Fördelar med fiber:

  • Öppet nät med fri konkurrens mellan operatörer
  • Snabb och stabil uppkoppling
  • Framtidssäkert

Så här gör du
Om du vill ansluta dig till vårt stadsnät, dvs få tillgång till fiber via Landskrona Energi – lämna din intresseanmälan till oss och så kontaktar vi dig vidare. Lämna intresseanmälan.

Är du redan ansluten – välj vilka tjänster du vill ha och från vilken leverantör. Vi har samlat information om tjänster och leverantörer för internetTV och telefoni.

Se även vår sammanställning av internetleverantörer med kostnader och hastighet.

Öppet stadsnät
Vi vill vara en del av den smarta staden och bidra till digitalisering och välfärdsteknologi i Landskrona. Det gör vi bland annat genom att erbjuda ett stabilt fibernät med hög driftsäkerhet. Vi har idag bland den bästa tillgängligheten i Sverige. Vi fortsätter vårt arbete med fokus på ett stabilt och säkert stadsnät, där vi kontinuerligt utvecklar och uppdaterar nät och ledningar i Landskrona.

Egen fiber till alla
Vi har sedan några år tillbaka jobbat för att 100% av invånarna i Landskrona ska ha tillgång till fiber – och år 2018 nådde vi vårt mål. Vårt nästa mål är ”Egen fiber till alla” – där vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyreshus bredbandsfiber i en obruten slinga till varje lägenhet. Det vill säga bredbandsfiber levereras inte enbart fram till själva fastigheten utan stadsnätet når istället varje specifik lägenhet vilket medför flera fördelar.

Driftsäkerheten förbättras eftersom fiberledningen går direkt till lägenheten, och inte till en central i fastigheten som sen fördelar ut till lägenheterna. Det ger också en större tillgänglighet, med möjlighet till olika nivåer av kapacitet. Och vi kan erbjuda backup direkt till kund.

Projektet för ”egen fiber till alla” har varit väldigt lyckad där responsen från Landskronas fastighetsägare och bostadsföreningar varit stor, något som kommer att få en positiv effekt för vår region.

Uppgradering av stadsnätet med 100 Gbit/s

Nu uppdaterar vi vårt stadsnät - för att framtidsäkra för fiber, internet, tv och telefoni.

Under vintern fram till sommaren kommer vi att uppgradera Landskrona Energis stadsnät i Landskrona. Det innebär att alla som är anslutna  - får en mer stabil och säker uppkoppling med högre kapacitet.

Mer om vår uppgradering