Välkommen till Landskrona Energis stadsnät!

Landskrona Energis stadsnät är ett fiberbaserat blixtsnabbt nät som idag når ut till nästan alla hushåll och företag i kommunen. Redan 2018 kommer det att vara fullt utbyggt med 100-procentig täckning. Landskrona är därmed den första kommun i världen att nå dit – den digitala staden blir verklighet.

Varför fiber?

Därför att fiber är den enda teknologi som på sikt kommer att klara de behov som hushåll och företag har. En enda fiber kan redan idag ladda ner samtliga långfilmer som någonsin producerats i Hollywood på under en sekund. Investeringen riskerar därför inte att bli föråldrad inom ett par år utan kan täcka behov långt in i framtiden.

Varför öppet nät?

För att då kan vem som helst leverera tjänster i det. Det innebär att man aldrig är låst till en enda leverantör utan man väljer den som man tycker är bäst. Konkurrensen i nätet gör dessutom att priserna hålls låga.

Varför skall jag ansluta min fastighet?

Därför att din fastighet ökar i värde. Dagens kunder har höga krav på infrastrukturen i sin bostad eller företag. Nya tjänster dyker hela tiden upp det kan gälla trygghet, övervakning av el- eller värmeförbrukning, vård i hemmet eller olika styrningar av enheter i hemmen. Fiberanslutningen blir en garanti för att just din fastighet är anpassad och klar för dessa tjänster – oavsett vad de än är.