Ett lite skönare och bekymmersfritt liv

Med fjärrvärme får hela familjen (inte bara eventuella tonåringar) tillgång till hur mycket varmvatten som helst. Dygnet runt!
Inte nog med det. Ni slipper även alla andra kallduschar. Med vår fria service ökar du livslängden på din anläggning – fjärrvärme tickar och går med skön värme i hela huset, utan bekymmer, dygnet om, året runt.

 

En bra och diskret investering

Fjärrvärme är inte bara bekvämt. Det är en bra investering också. Och en standardhöjning av ditt hus.
Hos oss får du även all service du behöver. Vi kommer ut och tittar till din värmecentral vartannat år och gör den service som behövs – utan extra avgifter.
Glöm borrhål, varmvattenberedare, pumpar, slangar och fula fläktar som sitter och brummar på din husvägg.
Fjärrvärme är den diskreta lösningen. Inget syns utanför. Allt som behövs finns i din värmecentral.  Enkelt och stabilt.

Tack så mycket säger miljön

Din fjärrvärme producerar vi på kraftvärmeverket Energiknuten som ligger i Landskrona. Bränslet i kraftvärmeverket består till 85 % av PTP, d.v.s. papper/trä/plast och till 15 % av skogsflis. Det betyder att bränslet dels redan finns i omlopp i en naturlig CO2-kedja, dels består av plastavfall som annars inte skulle komma till någon nytta.

Sedan utbyggnaden av fjärrvärmenätet startade i Landskrona 1981 fram till idag har en tyst miljörevolution pågått under marken. Det kan ses som den största miljösatsning som gjorts i Landskrona. Fjärrvärmen motsvarar att vi slipper 400 oljetankbilar från att köra in i staden varje år.

Intresserad av fjärrvärme? Kontakta oss!

Mattias Olsson
Fjärrvärmeingenjör
0418-470879

  Klimatsmart uppvärmning

  Fjärrvärme är ett mycket bra sätt att värma upp bostäder och lokaler. Det är en klimatsmart och energieffektiv uppvärmningsform. Framför allt beroende på att restavfall kan användas i pannorna – som i vårt fall i kraftvärmeverket Energiknuten. Systemet kan också ta hand om spillvärme som uppkommer vid elproduktion och överskottsvärme från industrier. Även det gör vi i vårt kraftvärmeverk. Tack vare Energiknuten kan vi alltså ta tillvara resurser som annars hade gått till spillo.

   

   

  Sveriges längsta gemensamma fjärrvärmenät

  Energiknutens fjärrvärmenät är sammanbyggt med fjärrvärmenäten i Helsingborg, Eslöv och Lund och är cirka 10 mil långt. Det fungerar så att värme som exempelvis produceras i Örtoftaverket kan skickas uppåt mot Landskrona och Helsingborg. Och tvärtom. Om vi i Landskrona har överskott kan riktningen i rörledningen ändras och värmen skickas söderut mot Eslöv och Lund.

   

  Vi kan alltså via systemet dela på överskotten i verken och därmed jämna ut toppar och dalar i produktionen. Förutom samhälleliga vinster, som genereras i hållbara energilösningar, är samarbetet bolagen emellan ett led i att skapa tryggare leveranser, minska utsläppen och ta tillvara restvärme.