Landskronaelen -  ett rörligt elprisavtal med förnybar el från stadens kraftvärmeverk Energiknuten!

Enkelt

Prismodellen är enkel, ett rörligt elpris, ett fast påslag och en årsavgift. För dig som är bosatt i Landskrona tätort innebär ett elsandelsavtal med oss att du har en aktör att vända dig till och att får alla dina elkostnader samlade på en faktura. Vi kan också hantera leverantörsbytet åt dig, så att processen ska bli så smidig som möjligt för dig.

Miljövänligt

Landskronaelen är 100 % förnybar och bygger på ursprungsgarantier från vårt kraftvärmeverk Energiknuten, det med den röda skorstenen med knut på som pryder hela industriområdet. I kraftvärmeverket produceras elen från industriella restprodukter i form av papper, trä och plast. Eftersom elen produceras tillsammans med fjärrvärme tar produktionsprocessen tillvara på nästan hela materialets energi, som annars hade gått till spillo och lett till miljöproblem.

Lokalt

Landskronaelen är en mycket lokal produkt. Den produceras i Landskrona, levereras i Landskrona och allt görs av Landskrona Energi som ägs helt av Landskrona stad via Landskrona Stadshus AB. Om du har några frågor om din el så finns vi på Elverket, Gasverksgatan 2. Om du vill bli en av våra nöjda elhandelskunder, vars antal har ökat ständigt sedan starten 2015, så kan du enkelt teckna Landskronaelen här på webbplatsen!

Landskronaelen

Aktuellt pris:

93,87 öre/kWh

*baserat på september månads medelpris
Kostnaden för elnätet ingår inte i priserna nedan.

Jämförpris

Lägenhet
(2000 kWh)
112,62 öre/kWh
Villa
(5000 kWh)
101,37 öre/kWh
Eluppvärmd villa
(20000 kWh)
95,75 öre/kWh

Prisspecifikation

El 42,60 öre/kWh
Energiskatt 32,50 öre/kWh
Moms 18,77 öre/kWh