Stadsnät söker drifttekniker

Är du intresserad av teknik och vill arbeta tillsammans med oss för att Landskrona ska bli en smartare stad att leva och verka i? Vi söker en driven och engagerad drifttekniker som tillsammans med oss vill vara med och förvalta ett av Sveriges mest framgångsrika fibernät!

Om rollen

Som drifttekniker arbetar du primärt med daglig drift av stadsnätets aktiva utrustning men kommer även delta i projekt för utveckling av infrastruktur och tjänster. Vårt fibernät sträcker sig över hela Landskrona kommun och har även gemensamma förbindelser med våra grannkommuner. Vi har idag ett nät som består av Nokia och Alcatel produkter, cirka 700 switchar i både core, distribution och access. Utöver det har vi även tre egna serverhallar/datacenter.

Rollen som drifttekniker innebär ett stort ansvar och därför är det viktigt att du kan arbeta fokuserat och självständigt, men du kommer även att samarbeta med övriga drift-, service- och systemtekniker. Du kommer att ha daglig kontakt med ISP och slutkunder och behöver därför vara serviceinriktad.

Om dig

Du besitter en djup teknisk kompetens med goda kunskaper inom IP-nät, switching och routing och vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet av ISP eller KO-verksamhet.
Som person är du strukturerad, noggrann, framåt och handlingskraftig. Du är bra på att kommunicera och tycker om att ha kontakt med både interna och externa parter. Du är med och bidrar till en god atmosfär och lever våra kärnvärden genom att Engagera, Bemöta och Ansvara.

Utbildning/Erfarenhet

 • Goda kunskaper om produkter och system från Alcatel och Nokia med OS
  • SR-OS,
  • AOS 
  • Goda kunskaper och erfarenhet inom följande protokoll och tjänster
   • IP, MPLS, VPLS, VPRN, Ethernet, Multicast, DHCP
   • Grundläggande kunskap i Linux (Ubuntu och CentOS)
   • Grundläggande kunskap i Databaser
   • Grundläggande kunskap i säkerhet (brandväggar, VPN)
   • Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

 • Kunskaper om Radius och integration mot andra system eller databaser
 • Erfarenhet av BNG/servicerouter
 • Erfarenhet av nätverkskommunikation: MPEG, IPTV

Om oss

Landskrona Energis öppna stadsnät har rankats som ett av de bästa och mest utbyggda i Sverige. Vårt mål att 100% av kommunens invånare skulle vara fiberanslutna redan år 2018 var enkelt att fastställa. Inte bara för att vi ligger bra till med utbyggnaden – ingen vill ju vänta på sitt snabba bredband till 2020!

Landskrona Energi är en del av det som brukar kallas ett samhällets infrastruktur. För vår del innebär det att vi ansvarar för elnät, fjärrvärmenät, fibernät och försäljning av el till Landskronaborna. Vi är drygt 110 medarbetare som ser till att vardagen blir lite enklare för våra 25 000 kunder.

Här jobbar vi tillsammans för att nå framgång och bra resultat. Vi är måna om vår personal och förstår vikten av att kunna kombinera arbetsliv och privatliv. För oss är det viktigt att varje person kommer till sin rätt och att arbetet sker med frihet under ansvar.

 

Övrigt

Omfattning: 100%
Anställningsform: Tillsvidare 
Tjänsten kan komma att innefatta dygnet runt beredskap.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande då tjänsten ska tillsättas omgående. Skicka in din ansökan redan idag till eric.martler@landskronaenergi.se. Märk din ansökan med "Drifttekniker 2018".

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef, Eric Martler, telefon 0418-47 07 81

Välkommen med din ansökan!