23 juni 2021

Vi lyser upp igen

Det uppskattade ljusevenemanget i Landskrona kommer att lysa upp igen.

Under höst och vinter lyste Landskrona upp i det glittrande ljusevenemanget Ljuset. Med installationer, utställning och aktiviteter, fick vi såväl vackert upplysta som trygga platser runt om i staden.

Det blev ett lyckat ljusevenemang som fick väldigt fin respons - och vi på Landskrona Energi var glada samarbetspartner till evenemanget.

Just nu planerar Landskrona stad för att lysa upp på nytt under våra mörka vintermånader – med en fortsättning av evenemanget. Det blir fortsatt fokus på ljus, konst och trygghet – med nya spännande grepp.

Vi är med glädje huvudpartner även i år. Där vi i samarbete med staden också kommer att vara delaktiga i flera aktiviteter, och såklart se till så att vi kan lysa upp.

- Det är ett väldigt fint initiativ kring ljusevenemanget - och vi ser det som en naturlig del att vara med, vi gör ju så att Landskrona lyser upp i vardagen. Men också inspirerande att vara delaktiga i ett evenemang som lyfter staden på ett så trevligt vis, och naturligtvis för det fina samarbete vi har, säger Cecilia Röstin, kommunikationsansvarig, Landskrona Energi.

- Vi har ett år med erfarenheter som vi nu tar med i vidareutveckling för kommande evenemang. En utlysning för konstnärer kring ljuskonstverk i Konsthallen och skulpturparken har gått ut, och ett stort antal förslag har kommit in, både från Sverige och internationellt. Vi har också dialog och samarbete med flera aktörer i staden för nya kreativa inslag - och tycker att det ska bli väldigt inspirerande att fortsätta vårt samarbete med Landskrona Energi, säger Thomas Jönsson, evenemangssamordnare, kulturförvaltningen, Landskrona stad.

Ljusevenemanget planeras till 30 oktober 2021 till 8 januari 2022, och kommer att presenteras mer framöver.

I slutet av oktober lyser parken upp igen. Nyligen gjordes  utlysning för konstnärer kring ljuskonstverk i Konsthallen och i skulpturparken. Området runt Konsthallen är en av platserna som lyser upp i vinterns ljusevenemang.