30 mars Earth Hour– tillsammans släcker vi för en klimatsmart stad

Landskrona Energi och Landskrona stad gör en gemensam insats för ett bättre klimat. Vi släcker fasadbelysningen på Rådhuset och stadshusets utomhusbelysning. Dessutom släcks även gatubelysningen under timmens första fem minuter. Ett gemensamt steg mot en klimatsmart stad att leva och verka i. Men det är ju vad vi tillsammans gör varje dag som är det viktiga!

Det här gör vi i det dagliga för att förbättra miljön i Landskrona:

  • Stoltast är vi för att vi tillsammans med Nobina, Skånetrafiken och staden sjösatt Sveriges första eldrivna kollektivtrafikflotta – det är häftigt!
  • Vi har nått vårt mål 100% fiber till alla 2018. Vilket möjliggör att fler har tillgång till fiberuppkoppling och gör att du till exempel kan arbeta hemifrån och skicka information digitalt.
  • Vi är också stolta över att vår fjärrvärme- och elproduktion från Energiknuten är redan idag är näst intill fossilfri (99,9% under 2018).
  • Vi susar runt på våra elcyklar när vi ska på möte i stan istället för att ta bilen! Dessutom är det jättekul att cykla på och fort går det!
  • Ibland behöver vi dock köra bil och numera är det bara elbilar som gäller när vi behöver förnya vår fordonsflotta.
  • Vi har utvecklat funktioner på vår hemsida som gör det enkelt för dig att sköta fler ärende direkt via webben. Där lägger vi även upp de mesta av vår information istället för att trycka upp broschyrer som till sist blir en hyllvärmare.
  • En annan insats som är på gång är att vi har börjat sätta upp laddstolpar att för att göra det lättare att köra med elbilar i vår vackra stad.

 

WWF-värdsnaturfonden uppmanar till att berätta för dem om ditt bidrag med hashtaggen #CONNECT2EARTH – FÖR DU OCH NATUREN HÖR IHOP!

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Men vad är det som behöver göras? Det sätter vi ljuset på under och inför årets Earth Hour.