07 maj 2018

Stolta partners till SM-veckan

Med SM-tävlingar i hela 55 idrotter och med en miljon tv-tittare är SM-veckan den 2-8 juli i Helsingborg och Landskrona städernas största evenemang någonsin. Öresundskraft och Landskrona Energi går in som partners och bidrar till idrottsfesten.

En stabil infrastruktur med el- och fibernät lägger grunden till både tävlingar och tv-sändningar från SM-veckan. Att Öresundskraft och Landskrona Energi är med som leverantörer och partners är en självklarhet, anser bolagens ledningar.

– Vi är fantastiskt glada och stolta att kunna vara en del av SM-veckan. Vi kanske inte syns på tävlingarna - men tävlingarna syns genom oss och den fiberinfrastruktur som krävs för direktsändningar, säger Öresundskrafts VD Anders Östlund.

– För Landskrona Energi är ett aktivt deltagande i samhället en viktig del för att bidra till tillväxt. Självklart genom den dagliga verksamheten men även genom att vara en aktiv partner i olika sammanhang i staden, säger Johan Holmstedt, VD på Landskrona Energi.

Camilla Plate, projektledare för SM-veckan i Helsingborg och Landskrona, menar att samarbetet stärker evenemanget på många plan:

– Det känns både roligt och tryggt att dessa starka, lokala bolag engagerar sig. Partnerskapet bara understryker faktumet att även el- och fibernät håller absolut toppklass under SM-veckan, säger Camilla Plate.

Förutom tävlingarna genomförs en rad kringarrangemang och familjeaktiviteter i de båda städerna under veckan. Bland annat inbjuds besökare på Gröningen i Helsingborg att testa hälsoaktiviteten ”Cykla/trampa din egen smoothie” och Landskrona Energi bjuder in till utomhusbio med visning av filmen Solsidan på Citadellområdet/Lagunen den 4 juli.

Relaterade nyheter

07 januari 2013

Nu ska fler få fiber

Bidraget på 292 000 kr täcker 35 procent av investeringskostnaden. Projektet medfinansieras av Landskrona stad till ett högsta värde av 97 500 kr och resterande del, 450 000 kr, står en privat...

24 januari 2013

Samarbete ska ge fler tillgång till bredband

SkåNet ägs av Region Skåne samt Kommunförbundet Skåne och verkar för att Skånes invånare och företag ska få tillgång till riktigt bredband. Under första kvartalet 2013 lanserar Landskrona Energi en...

15 mars 2013

Avtal om restvärmeleveranser tecknat i Landskrona

Restvärme är värme som blir över efter industriell produktion och levereras med anpassad temperaturnivå till fjärrvärmesystemet. ”Användningen av restvärme från lokala industriföretag är en viktig...