Hur vill du betala din faktura?

 

Idag kan du välja på några olika alternativ när du ska betala din faktura till oss. Med både e-faktura, e-postfaktura och autogiro sparar du både tid och gör ett bra miljöval genom att välja bort pappersfakturan. Men vill du istället få fakturan i din brevlåda kan du naturligtvis få det. Visa betalningssätt  

 

Hur kan jag betala min faktura?

För privatpersoner erbjuder vi följande betalningssätt:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Pappersfaktura

 

För företag erbjuder vi följande betalningssätt:

 • E-postfaktura (PDF-faktura via e-post)
 • Svefaktura (erbjuds till kunder som får minst 100 fakturor per år)
 • Pappersfaktura

 

 

 

 

Betalningssätt

Välj hur du vill betala din faktura.

 • E-faktura
  E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till din internetbank där du kan titta, godkänna och sedan betala den. Ansök om e-faktura hos din internetbank. Tänk på att det är fakturamottagaren som behöver göra anmälan. Väljer du detta alternativ värnar vi tillsammans om miljön.

 • Autogiro
  Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag. Enklare kan det knappast bli. Det enda du behöver tänka på är att ha täckning på ditt bankkonto. Det är fakturamottagaren som gör anmälan. Du kan ansöka om autogiro direkt hos din bank eller fylla i en blankett till oss.

  Autogiroanmälan
  Villkor för Autogiro

 • Elektronisk faktura (e-faktura) 
  E-faktura kan kombineras med autogiro som underlättar dina betalningar till oss, det är kostnadsfritt, säkert och bekvämt.

  Flera banker erbjuder autobetalning av e-faktura. När autobetalning har aktiverats i internetbanken betalas fakturan automatiskt från det konto du valt på förfallodagen. På din banks hemsida finns mer information om den här tjänsten.
 • E-postfaktura
  Med e-postfaktura kan du få din faktura från oss direkt i din mailkorg som en pdf-fil. Mailfaktura fungerar utmärkt tillsammans med autogiro och är ett miljösmart alternativ som sparar på transporter, papper och kuvert. Du betalar din e-postfaktura precis på samma sätt som du betalar en pappersfaktura, det vill säga via autogiro, girobetalning eller internetbanken. Anmäl dig här  

 • KIVRA 
  Vi är anslutna till Kivra, vilket gör att du som redan har en brevlåda hos Kivra kommer få dina fakturor till den istället för med vanlig post. Kivra fungerar precis som en vanlig brevlåda förutom att den är digital, och är på så sätt enklare att hantera samt har mindre miljöpåverkan. För dig som redan har e-faktura eller e-postfaktura från oss kommer dina fakturor också i fortsättningen hanteras på detta sätt. Vi kommer även framöver att skicka ut viss information via Kivra.

  Om du av någon anledning har en digital brevlåda hos Kivra men inte vill ha dina fakturor från oss till den behöver du kontakta Kivra så hjälper de dig. Du når Kivras kundtjänst på 0770–457 000 eller skicka din förfrågan på Kivras hemsida

 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

  

Var kan jag se mina fakturor?  

Via vår hemsida kan du skapa dig ett konto på minasidor. Här kan du se dina anläggningar inom elnät och fjärrvärme, fakturor och förbrukning. 

Vad händer om jag missat betala min faktura?  

Om du missat att betala din faktura eller om du betalat för sent får du ett inkassokrav. Kostnaden för inkassokravet, 180 kr, faktureras på nästkommande räkning. Om du inte betalar efter inkassokravet skickas räkningen till inkassobolaget Visma Collectors, som driver ärendet vidare. För fakturor som inte är betalda på förfallodagen tillkommer dröjsmålsränta enligt räntelagen, referensränta + 8%. 

Visma Collectors 077–123 24 00 

Hur gör jag för att betala min faktura via e-faktura eller autogiro?  

Vill du ha e-faktura så registerar du det på din internetbank. För att få med alla uppgifter som behövs behöver du ha en faktura tillgänglig. Vill du betala dina fakturor via autogiro så fyller du i formuläret som finns här. Du kan även ansöka om autogiro via din internetbank. Det går bra att ha både e-faktura och autogiro samtidigt.  

Varför får jag två fakturor som gäller el?  

När det gäller el har du två olika avtal, elnätsavtal och elhandelsavtal. Elnätsavtal har du med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor. Elhandelsavtal har du med det företag som du köper el av.

Elnätsavtalet kan du inte välja utan det måste du ha med det företag som äger elnätet där du bor. Elhandelsavtal kan du teckna med vilket elhandelsföretag du vill.   

Varför betalar jag avgift för elnätet?  

Elnätföretaget tar betalt för drift och underhåll av elledningar. Elnätsavgiften består av abonnemangsavgift som bestäms utifrån anläggningens säkringsstorlek och en elöverföringsavgift som är en avgift per förbrukad kilowattimme (kWh). 

Elnät, elhandel och fjärrvärme allt på en och samma faktura

Nu får du all din energi på en och samma faktura. Ingenting ändras i dina avtalsvillkor och vi lovar dig fortsatt trygg och prisvärd energi från förnybara energikällor. Har du pappersfaktura, var då uppmärksam på att betalningsuppgifterna skiljer sig åt på inbetalningskorten.

Egen inbetalning

Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via internet, ange alltid ditt fakturanummer som referensnummer (OCR-nummer). 
Bankgiro: 5458-8934

 

Anmäl dig till e-postfaktura

Godkänn

Med e-postfaktura får du din faktura från oss direkt i din mailkorg som en PDF-fil. E-postfaktura fungerar utmärkt tillsammans med autogiro och är ett miljösmart alternativ som sparar på transporter, papper och kuvert. Du betalar din e-postfaktura precis på samma sätt som du betalar en pappersfaktura, det vill säga via autogiro, girobetalning eller internetbanken.

Så skaffar du e-postfaktura

Fyll i formuläret och klicka på "Skicka", så tar vi emot dina uppgifter och ser till att du från nästkommande fakturautskick får din faktura i din mailkorg. Tänk på att det är du som ansvarar för att vi har korrekt maildress dit vi kan skicka din faktura. 

Saknar du din faktura?

Har du inte fått din faktura till din mailkorg kring den 15:e i månaden, ber vi dig kontakta kundservice på 0418473620.

Se din faktura på Mina sidor

Oavsett vilket betalningssätt du väljer har du alltid möjlighet att se din kompletta fakturaspecifikation genom att logga in på Mina sidor .