Utbildningsfilmer för barn och unga

Det är viktigt att vi använder energi på ett hållbart sätt och undviker farorna med el. Vi vill ta vårt ansvar och ser utbildning för barn och ungdomar som en mycket viktig del av vår verksamhet. För att minska antalet elolyckor och öka kunskapen om hållbar energianvändning har vi tagit fram några filmer för ökad förståelse.

Det här är elpatrullen, Maja, Ian och Glödis

Glödis kan allt om el och energi!  
Maja och Ian tycker det är häftigt med el och elprylar och vill gärna veta hur de funkar. Tillsammans med Glödis har de har lärt sig att spara el och energi och att vi alla ska vara försiktiga med el. 

Glödis: - Du vet väl att ordet el är en förkortning av elektricitet. El är en sorts energi som finns överallt i våra liv. Du använder el varje dag - som när du tänder lampan, slår på datorn, tittar på tv, lagar mat, tvättar tvätt eller lyssnar på musik. 

Maja: - Ja, tänk vad många olika saker vi använder el till. El är bra, kul och spännande. Men att använda el kan faktiskt också vara väldigt farligt om du inte är försiktig! 

Glödis: - Ja, det stämmer! El är inte bara användbart till mycket - den kan också vara farlig, till och med livsfarlig. Att lära sig mer om el och energi behöver inte vara svårt. Mycket finns att upptäcka hemma hos dig och i ditt närområde! Här kommer vi att berätta mer om elen kommer till, vad den används till och varför den är så viktig, men också farlig. Jag kommer även att dela med mig av mina bästa spartips. Häng med!

Elpatrullen om elsäkerhet inomhus

Elpatrullen om elsäkerhet utomhus

Elpatrullen undrar var elen kommer ifrån

Elpatrullen undrar vad vi använder el till