Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Detta inlägg är publicerat i . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

Nyheter

 • 2014-04-11

  Nu har arbetet med en sammankopplande fjärrvärmeledning mellan Landskrona och Lund startat. Strax efter klockan 11 idag svetsades två rör symboliskt samman för att markera händelsen. Ledningen, som ska vara färdig hösten 2015, är ett samarbete mellan Helsingborg, Landskrona och Lund och ger en tryggare värmeförsörjning åt västskånes fjärrvärmekunder.

 • 2014-04-07

  Under våren 2013 genomförde Landskrona Energi AB en NKI-undersökning. NKI står för Nöjd Kund Index och visar hur nöjda kunderna är med bolagets olika verksamheter. Resultatet var övervägande positivt. Servicemontörerna inom fjärrvärme fick undersökningens bästa resultat och fjärrvärmeleveransen upplevs som trygg, prisvärd och miljövänlig.

 • 2014-04-03

  Onsdagen den 23 april kl. 16.00 håller Landskrona Energi AB och Landskrona Kraft AB årsstämma. Årstämman kommer att äga rum på Gasverksgatan 2 i Landskrona.

 • 2014-04-03

  Är du en mindre fastighetsägare i Landskrona och missade vår kundträff den 3 april? Landskrona Energi erbjuder tillsammans med Siemens en webbaserad lösning för en effektiv energioptimering. Som fastighetsägare får du ett verktyg för energiövervakning och energikontroll av din fastighet, vilket leder till sänkta energikostnader, mindre miljöpåverkan och en effektivare fastighetsdrift.

 • 2014-03-31

  Under vecka 14-15 kommer Landskrona Energi AB att vara värdar för Svensk Fjärrvärmes Facebook-sida "Vi värmer varandra med fjärrvärme". Syftet med sidan är för medlemsföretagen att visa upp och berätta om fjärrvärmen i just de egna kommunerna. Under dessa veckor kommer vi att berätta om vår fjärrvärmeverksamhet här i Landskrona och vad vi har på gång.

 • 2014-03-28

  Imorgon, lördagen den 29 mars, är det dags för världens största manifestation för miljön då människor över hela världen visar sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid. I samband med Earth Hour uppmanas därför landskronaborna att släcka sina ljus under kl. 20.30-21.30. Tillsammans kommer vi världen över att vara miljontals människor som visar sitt engagemang för miljön. Landskrona Energi hjälper Landskrona stad med att släcka stadens gatubelysning under några minuter. Stadshuset kommer att vara släckt under hela timmen.