Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Tävla med Oresund Electric Car Rally

  2015-06-22

  Fem år, fem frågor och fem bilar. I år fyller elbilsrallyt Oresund Electric Car Rally (OECR) fem år. Det firas med en tävling där du kan vinna fri körning med en elbil i en hel månad. Landskrona Energi är medarrangör till årets rally som stannar till i Borstahusen söndagen den 20 september.

 • Landskrona på kartan i årets Oresund Electric Car Rally

  2015-06-04

  Söndagen den 20 september kommer årets Oresund Electric Car Rally till Borstahusen i Landskrona med uppskattningsvis 60 el- och hybridbilar. Bakom elbilsrallyt står ett antal kommuner, regioner och företag.

 • Dotterbolag byter namn

  2015-05-28

  Landskrona Energi-koncernen innefattar två aktiebolag - Landskrona Energi AB (moderbolag) och Landskrona Kraft AB (dotterbolag). Dotterbolaget Landskrona Kraft AB har bytt namn till Landskrona Energi Kraft AB.

 • Green Hub Landskrona – de första studierna presenteras

  2015-05-27

  Under hösten invigdes Green Hub Landskrona – ett samarbete mellan Landskrona Energi AB, AB Landskronahem och LSR AB för att gemensamt driva omställningen till ett hållbart samhälle. Sedan dess har ett antal studenter från Lunds universitet bedrivit sina studier om bland annat energieffektivisering i Landskronas idrottsanläggningar och solpotential i Landskrona. Idag var det dags för dem att presentera sina examensarbeten.

 • Nu söker vi studenter till Green Hub Landskrona

  2015-05-26

  Är du student och intresserad av hållbarhetsfrågor? Vill du arbeta i en utvecklande miljö? Nu söker vi studenter för examensarbeten till Green Hub Landskrona. Ansök senast den 18 juni.

 • Landskrona Stadsnäts kom-igång-guide

  2015-05-25

  Nu har Landskrona Stadsnät tagit fram en enkel och stegvis instruerande kom-igång-guide. Guiden är behjälplig för dig som fått fiber installerat till din villa, och vill börja använda tjänsteutbudet i stadsnätet.