Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Utlysning examensarbete våren 2015 – Green Hub Landskrona

  2014-11-25

  Är du intresserad av hållbarhetsfrågor och vill arbeta tillsammans med oss för Landskronas miljö? Energi, boende, avfall och miljöfrågor är högt prioriterade i samhället och du som vill göra skillnad är välkommen att samarbeta med oss på Green Hub Landskrona! Vi söker dig som är i slutskedet av din utbildning, som är intresserad av att arbeta med hållbar samhällsutveckling och brinner för samverkan och miljö. Ansök senast 2014-12-10.

 • Kortare öppettider den 5 december

  2014-11-17

  Fredagen den 5 december håller vår kundtjänst kortare besöks- och telefontider. Du är välkommen att besöka eller på annat sätt kontakta oss kl. 8.00-12.00 denna dag. I övrigt gäller våra ordinarie besöks- och telefontider vardagar kl. 8.00-16.00.

 • Kontouppgifter & anvisningar till det nya mailsystemet, @Landskrona.net, skickas ut idag

  2014-11-13

  Vi skickar idag ut kontouppgifter & anvisningar till de kunder som anmält att...

 • Pressmeddelande: Green Hub Landskrona – en hållbar satsning

  2014-11-07

  Green Hub Landskrona är ett nytt samarbete mellan Landskrona Energi AB, AB Landskronahem och LSR AB för att gemensamt driva utvecklingen av ett hållbart Landskrona. Samarbetet är unikt, då kommunala samhällsnyttiga aktörer från näringslivet kopplas samman med akademiska studier från Lunds universitet.

 • Fjärrvärme till Citadellet i Landskrona

  2014-11-04

  Till våren kommer Citadellet att värmas med fjärrvärme från Landskrona Energi AB. I dagarna påbörjas den första borrningen som möjliggör att 230 meter fjärrvärmerör kan anslutas till Citadellet i Landskrona.

 • Kortare besöks- och telefontider 31/10

  2014-10-31

  Den 31 oktober, stänger vår kundtjänst redan kl. 12.00 då det är dag före Alla Helgons dag. Våra ordinarie besöks- och telefontider är vardagar kl. 8.00-16.00. Vi önskar en trevlig Allahelgona-helg!