Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Nu söker vi studenter till Green Hub Landskrona

  2015-07-30

  Är du student och intresserad av hållbarhetsfrågor? Vill du arbeta i en utvecklande miljö? Nu söker vi studenter för examensarbeten till Green Hub Landskrona. Ansökningar behandlas löpande.

 • Tillsammans ger vi kraft åt karnevalen

  2015-07-15

  Den 23-25 juli är det återigen dags för Landskronakarnevalen. Landskrona Energi är en stolt sponsor och samarbetspartner till årets karneval. Bland annat är vi delaktiga i Futureland, Actionområdet och utomhusbion som anordnas under två kvällar. Tillsammans ger vi kraft åt karnevalen!

 • Öppettider under sommaren

  2015-07-03

  Under sommarmånaderna juni, juli, augusti håller vår kundtjänst ordinarie besöks- och öppettider. Du är varmt välkommen att besöka, eller på annat sätt kontakta oss under vardagar kl. 08.00-16.00. Glad och energifylld sommar önskar vi på Landskrona Energi!

 • Tävla med Oresund Electric Car Rally

  2015-06-22

  Fem år, fem frågor och fem bilar. I år fyller elbilsrallyt Oresund Electric Car Rally (OECR) fem år. Det firas med en tävling där du kan vinna fri körning med en elbil i en hel månad. Landskrona Energi är medarrangör till årets rally som stannar till i Borstahusen söndagen den 20 september.

 • Landskrona på kartan i årets Oresund Electric Car Rally

  2015-06-04

  Söndagen den 20 september kommer årets Oresund Electric Car Rally till Borstahusen i Landskrona med uppskattningsvis 60 el- och hybridbilar. Bakom elbilsrallyt står ett antal kommuner, regioner och företag.

 • Dotterbolag byter namn

  2015-05-28

  Landskrona Energi-koncernen innefattar två aktiebolag - Landskrona Energi AB (moderbolag) och Landskrona Kraft AB (dotterbolag). Dotterbolaget Landskrona Kraft AB har bytt namn till Landskrona Energi Kraft AB.