Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Försvarsmakten övar i Landskrona v. 36

  2014-09-02

  I slutet av denna veckan (vecka 36) kommer Försvarsmakten att hålla en omfattande militär övning i områden kring centrala och västra Landskrona.

 • Pressmeddelande: Nu ska Saxtorpsskogen få fiber

  2014-09-01

  Under våren och sommaren har det pågått ett intensivt arbete med att ansluta Venborna till Landskronas stadsnät. Nu satsar Landskrona Energi AB ytterligare på att ge småbyarna inom Landskrona stad tillgång till höghastighetsbredband. Först ut blir Saxtorpsskogen.

 • Energisektorn – en framtidsbransch för unga

  20140828

  Rekryteringsfrågan inom energibranschen blir allt viktigare. Den senaste arbetsmarknadsanalysen från Svensk Energi visar att energibranschen står inför en stor rekryteringsutmaning de närmsta åren. Vi på Landskrona Energi vill därför vara med i Svensk Energis arbete och berätta om vår nya medarbetare Axel Johansson. Läs intervjun med Axel där han berättar om varför han valde att arbeta inom energibranschen, och framförallt, varför han valde att jobba hos just oss på Landskrona Energi!

 • Landskrona Energi ger kraft åt Landskronafesten

  2014-07-10

  Det nya sommarkonceptet Landskronafesten närmar sig med stormsteg. Den 25-26 juli förvandlas Landskrona city till en enda stor stadsfest! Landskrona Energi deltar inte med några egna aktiviteter i år men vi stöttar genom att sponsra festligheterna.

 • Tillfälligt strömavbrott i delar av Landskrona

  2014-07-01

  Just nu är det strömavbrott i delar av det elnät i Landskrona som ägs av E.ON. Områden som berörs är Häljarp, Saxtorp och Saxtorpsskogen. Mer information finns att få via E.ON:s hemsida.

 • Ändrade öppettider i sommar

  2014-06-18

  I sommar har vi på Landskrona Energi ändrade öppettider för vår kundtjänst på Gasverksgatan 2 i Landskrona. Detta innebär också ändrade telefontider. Från och med den 1 juni till den 31 augusti är våra besökstider och telefontider kl. 08.00-16.00. Vi önskar alla våra kunder en riktigt härlig sommar!