Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Migrering av gammalt epost-system

  2014-10-15

  Vi vill klargöra gällande gårdagens (den 14 oktober) epost-utskick gällande migrering av gammalt epost-system. Det framgick då dåligt att vi på Landskrona Stadsnät var avsändare till detta utskick. Vi ber om ursäkt för eventuella tveksamheter hos dig som mottagare. För frågor var vänlig och kontakta Landskrona Stadsnät via migrering@landskrona.net.

 • Nu gräver vi i Saxtorpsskogen

  2014-10-07

  Nu har vi påbörjat utbyggnaden av fiber i Saxtorpsskogen. Efter vår stora satsning på Ven som börjar närma sig slutet fortsätter Landskrona Stadsnät nu med att erbjuda fastighetsägarna i Saxtorpsskogen möjlighet att installera fiber.

 • Med ledning halvvägs till Örtofta

  2014-10-01

  Det är snart ett halvår sedan den första svetsen för fjärrvärmeledningen Landskrona-Lund gjordes i Dösjebro. Sedan den arkeologiska förundersökningen påbörjades har Länsstyrelsen gjort vissa fynd av lämningar i Särslöv och dessutom större fynd i Söderviddinge över sommaren. Nu kvarstår endast ett mindre område som ska undersökas mellan Bråån och Örtofta kraftvärmeverk innan avslutande. Just nu ligger vi helt enligt tidplan gällande dragningen av själva ledningarna.

 • Landskrona Energi nominerade till Årets Fjärrvärmeföretag

  2014-09-24

  Efter sommaren skickade vi in vårt bidrag till den återupplivade tävlingen Årets Fjärrvärmeföretag. Tävlingen, som anordnas av Svensk Fjärrvärme, syftar till att lyfta fram det företag som aktivt arbetat för att nå upp till fjärrvärmens vision "2030: Vi värmer varandra med återvunnen energi". Vi är glada över att vara en av de åtta nominerade!

 • Landskrona Energi laddar för Oresund Electric Car Rally

  2014-09-18

  Den 20-21 september arrangeras Oresund Electric Car Rally. Under två dagar körs tävlingen i både Danmark och Sverige. Syftet med rallyt är att uppmärksamma elbilens utveckling i Öresundsregionen. Ett av tävlingsmomenten är bland annat att visa på hur energieffektiva elbilarna är. I år deltar Landskrona Energi med två eldrivna fordon: Renault Kangoo och Renault Twizy.

 • Landskrona klättrar igen

  2014-09-10

  Den årliga statistik som ges ut av Svenskt Näringsliv via foretagsklimat.se utgår från det lokala företagsklimatet i en kommun. Det är således de lokala företagens attityder som mäts och jämförs med Sveriges alla 290 kommuner. För Landskronas del sticker det lokala IT- och telenätet ut som i år hamnar på en tredje plats.