Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Kortare besöks- och telefontider 31/10

  2014-10-31

  Idag, den 31 oktober, stänger vår kundtjänst redan kl. 12.00 då det är dag före Alla Helgons dag. Våra ordinarie besöks- och telefontider är vardagar kl. 8.00-16.00. Vi önskar en trevlig Allahelgona-helg!

 • Kundträffar med fjärrvärmefokus

  2014-10-29

  Nu är det återigen dags för de årliga kundträffarna för fjärrvärme med villakunder och mindre fastighetsägare i Landskrona. Villakunderna träffas den 29 oktober och de mindre fastighetsägarna träffas dagen därpå, den 30 oktober. Förutom att informera om de nya prissättningarna för 2015 vill vi berätta om det händelserika fjärrvärmeåret som varit.

 • Nya prismodeller för fjärrvärme

  2014-10-28

  Stort tack till dig som valt fjärrvärme! Du bidrar till en resurseffektiv uppvärmningsform som produceras här i din egen region. Från och med den 1 januari 2015 inför vi en ny prissättning för fjärrvärme. Detta rör både dig som privatkund och näringsidkare i Landskrona.

 • En ny miljöklok prismodell för fjärrvärme – rättelse

  2014-10-22

  För en tid sedan fick du som kund och näringsidkare ett brev från oss angående den nya prismodellen som kommer att gälla från och med 1 januari 2015. Beklagligt nog hade ett fel smugit sig in i uppställningen av de uppskattade kostnaderna för dig som kund. Vi har därför bifogat en ny beräkning av dina kostnader där felet har rättats till i ett nytt brev och beklagar om detta lett till förvirring och besvär.

 • Landskrona Energi och Region Skåne skrev på avsiktsförklaring

  2014-10-21

  Under förmiddagen skrev Landskrona Energi AB tillsammans med Region Skåne på en avsiktsförklaring om att öka andelen fossilbränslefria energilösningar. Avsiktsförklaringen är en startpunkt för en proaktiv dialog med syfte att nå ett av Region Skånes mål för år 2020.

 • Migrering av gammalt epost-system

  2014-10-15

  Vi vill klargöra gällande gårdagens (den 14 oktober) epost-utskick gällande migrering av gammalt epost-system. Det framgick då dåligt att vi på Landskrona Stadsnät var avsändare till detta utskick. Vi ber om ursäkt för eventuella tveksamheter hos dig som mottagare. För frågor var vänlig och kontakta Landskrona Stadsnät via migrering@landskrona.net.