Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Utlysning examensarbete våren 2015 – Green Hub Landskrona

  2014-12-18

  Är du intresserad av hållbarhetsfrågor och vill arbeta tillsammans med oss för Landskronas miljö? Energi, boende, avfall och miljöfrågor är högt prioriterade i samhället och du som vill göra skillnad är välkommen att samarbeta med oss på Green Hub Landskrona. Det går fortfarande att ansöka. Vi har nu förlängt ansökningstiden till 2015-01-07.

 • Ändrade öppettider till jul och nyår

  2014-12-06

  Under jul och nyår har vi ändrade besöks- och öppettider för vår kundtjänst.

 • Landskrona Energi huvudpartner till Landskronagalan 2015

  2014-12-10

  Den 10 april arrangeras Landskronagalan 2015 i Landskrona. I år går Landskrona Energi AB in som huvudpartner och kommer dessutom att dela ut ett eget näringslivspris. Utmärkelsen, som fått namnet Årets Hållbara Företag, är unikt för 2015 års gala.

 • Inga förändringar i elnätsavgifterna till årsskiftet

  2014-12-08

  Som kommunalägt bolag har Landskrona Energi uppdraget att upprätthålla en elleverans som både är säker och ger samhällsnytta för landskronaborna. För att kunna hålla det löftet tar vi ut en nätavgift av våra kunder, som möjliggör fortsatta investeringar i Landskronas elnät. Inför 2015 har Landskrona Energi beslutat om att inte ändra elnätsavgifterna.

 • Delta i en enkätundersökning om solceller

  2014-11-27

  En av de studenter som just nu gör sitt examensarbete för Green Hub Landskrona är David Jonsson. Hans arbete går dels ut på att höra hur olika fastighetsägare i Landskrona ser på möjligheten att installera solceller på sina fastigheter. Därför har han skapat en elektronisk enkät med några flervalsfrågor. Den tar ungefär 10 minuter och alla svar är anonyma.

 • Kontouppgifter & anvisningar till det nya mailsystemet, @Landskrona.net, skickas ut idag

  2014-11-13

  Vi skickar idag ut kontouppgifter & anvisningar till de kunder som anmält att...