Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Intresseanmälan för dig som blivande elkund

  2015-02-26

  Från och med den 1 maj i år kan du som landskronabo, inom Landskrona Energis elnätsområde, börja köpa el från oss. Du kan däremot redan nu göra en intresseanmälan. Maila vår kundtjänst på kundtjanst@landskronaenergi.se. I mitten av april kontaktar vi dig för erbjudande om avtal.

 • Nya studenter till Green Hub Landskrona

  2015-02-23

  Nu har den andra generationens studenter flyttat in på projektkontoret för Green Hub Landskrona. De sex studenterna har varierande studieområden. I vår kommer de att titta närmare på bland annat insamlingssystem för matavfall samt framtida avfallsförebyggande åtgärder i Karlslundsområdet.

 • Landskrona Energi får bli elhandlare

  2015-02-09

  Vid Kommunfullmäktiges sammanträde i Landskrona tidigare ikväll togs beslut om att låta Landskrona Energi AB sälja el. Vi har sedan tidigare verksamheter för fjärrvärme produktion och distribution, driften av elnätet i större delen av kommunen samt öppet stadsnät. Nu kommer alltså en fjärde verksamhet att läggas till för bolaget.

 • Elen hyllas med Elens dag

  2015-01-23

  Den 23 januari firas numera Elens dag. Och det gör vi i Landskrona. Landskrona Energi AB har bjudit in skolungdomar i årskurs 7 för att ”laddas” med elkunskap just denna dag.

 • Fjärrvärmearbeten i Slottsgatan och Slottsvägen

  2015-01-19

  Landskrona Energi AB kommer att utföra fjärrvärmearbeten i Slottsgatan och Slottsvägen under januari och februari 2015. Detta gör vi för att ansluta Citadellet till stadens fjärrvärmenät.

 • Tack för ett år med uppkoppling, ljus och värme

  2014-12-22

  När det nu nalkas jul och ett nytt år vill vi på Landskrona Energi passa på att tacka dig som kund för ett år med uppkoppling, ljus och värme. God Jul och Gott Nytt År!