Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Elen hyllas med Elens dag

  2015-01-23

  Den 23 januari firas numera Elens dag. Och det gör vi i Landskrona. Landskrona Energi AB har bjudit in skolungdomar i årskurs 7 för att ”laddas” med elkunskap just denna dag.

 • Fjärrvärmearbeten i Slottsgatan och Slottsvägen

  2015-01-19

  Landskrona Energi AB kommer att utföra fjärrvärmearbeten i Slottsgatan och Slottsvägen under januari och februari 2015. Detta gör vi för att ansluta Citadellet till stadens fjärrvärmenät.

 • Missa inte att nominera till Landskronagalan

  2015-01-16

  Söndagen den 18 januari är sista dagen för att nominera till merparten av priskategorierna för årets Landskronagala. Landskrona Energi delar i år ut priset Årets Hållbara Företag för första gången, vilket vi givetvis är väldigt glada och stolta över.

 • Ny serverhall

  2015-01-12

  Landskrona Energi AB:s stadsnät (Landskrona Stadsnät) planerar att uppföra en serverhall i en befintlig byggnad. Avsikten är att handla upp projektet som en totalentreprenad omfattande leverans och montage av reservkraft, ställverk, kylutrustning, kabelarbeten och rack.

 • Tack för ett år med uppkoppling, ljus och värme

  2014-12-22

  När det nu nalkas jul och ett nytt år vill vi på Landskrona Energi passa på att tacka dig som kund för ett år med uppkoppling, ljus och värme. God Jul och Gott Nytt År!

 • Ändrade öppettider till jul och nyår

  2014-12-06

  Under jul och nyår har vi ändrade besöks- och öppettider för vår kundtjänst.