Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Landskrona Energi ger kraft åt Landskronafesten

  2014-07-10

  Det nya sommarkonceptet Landskronafesten närmar sig med stormsteg. Den 25-26 juli förvandlas Landskrona city till en enda stor stadsfest! Landskrona Energi deltar inte med några egna aktiviteter i år men vi stöttar genom att sponsra festligheterna.

 • Tillfälligt strömavbrott i delar av Landskrona

  2014-07-01

  Just nu är det strömavbrott i delar av det elnät i Landskrona som ägs av E.ON. Områden som berörs är Häljarp, Saxtorp och Saxtorpsskogen. Mer information finns att få via E.ON:s hemsida.

 • Ändrade öppettider i sommar

  2014-06-18

  I sommar har vi på Landskrona Energi ändrade öppettider för vår kundtjänst på Gasverksgatan 2 i Landskrona. Detta innebär också ändrade telefontider. Från och med den 1 juni till den 31 augusti är våra besökstider och telefontider kl. 08.00-16.00. Vi önskar alla våra kunder en riktigt härlig sommar!

 • Öppet Hus på Ven den 16 juni

  2014-06-13

  I mitten av mars sattes den första spaden i jorden för fiberutbyggnadsprojektet på Ven. Sedan alla tillstånd blev klara har projektet löpt på över förväntan och nu har den första kunden kopplats in till Landskronas stadsnät. Den 16 juni finns Landskrona Stadsnät på plats i Backafallsbyn på Ven för en mindre invigning och ett Öppet Hus. Välkommen!

 • Ledningssträckan Landskrona-Örtofta

  2014-06-10

  Arbetet med att dra den nya fjärrvärmeledningen mellan Landskrona och Örtofta beräknas pågå från april 2014 till augusti 2015. Sträckningen följer till stora delar järnvägen och under den här perioden kan du som åker tåg mellan orterna ibland se ledningarna som ligger utlagda på fälten i väntan på att grävas ner. För dig som bor i närheten av ledningssträckningen kan arbetet under dagtid medföra en del störningar i form av bland annat buller från våra grävmaskiner. Vi hoppas att du som närboende har förståelse för detta och gör såklart vad vi kan för att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt.

 • Tillfälliga störningar i fjärrvärmenätet v. 24

  2014-06-04

  På grund av ett större arbete på fjärrvärmenätet i Landskrona kan delar av staden komma att drabbas av störningar under vecka 24. Förhoppningsvis blir störningarna inte särskilt omfattande. Särskilt berörda kunder har meddelats på annat sätt tidigare. Vi beklagar de eventuella olägenheter som detta medför och ber om överseende!