Johan Holmstedt blir ny VD för Landskrona Energi

Den 1 november 2013 tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder då nuvarande VD Kåre Larsson. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även bolaget Landskrona Kraft AB.

 

Johan är en välkänd person inom energibranschen då han närmast kommer från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion. Han har en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Johan har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.

 

Styrelsens rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson har pågått under hela våren 2013 och nu har anställningsavtal skrivits. ”Även ledningsgrupp och fackliga representanter har varit involverade under rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet”, säger styrelsens ordförande Björn O Persson.

 

”Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av”, säger Björn O Persson.

 

För mer information kontakta:

Björn O Persson, styrelsens ordförande, tel. 070-21 76 945

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

Nyheter

 • Landskrona Energi laddar för Oresund Electric Car Rally

  2014-09-18

  Den 20-21 september arrangeras Oresund Electric Car Rally. Under två dagar körs tävlingen i både Danmark och Sverige. Syftet med rallyt är att uppmärksamma elbilens utveckling i Öresundsregionen. Ett av tävlingsmomenten är bland annat att visa på hur energieffektiva elbilarna är. I år deltar Landskrona Energi med två eldrivna fordon: Renault Kangoo och Renault Twizy.

 • Landskrona klättrar igen

  2014-09-10

  Den årliga statistik som ges ut av Svenskt Näringsliv via foretagsklimat.se utgår från det lokala företagsklimatet i en kommun. Det är således de lokala företagens attityder som mäts och jämförs med Sveriges alla 290 kommuner. För Landskronas del sticker det lokala IT- och telenätet ut som i år hamnar på en tredje plats.

 • Nu söker vi en fibertekniker till Landskrona Stadsnät

  2014-09-03

  I flera år i rad har Landskronas stadsnät rankats som bäst i Skåne och en av de fem bästa i Sverige. De närmsta åren står vi inför stora utbyggnader för att kunna nå bredbandsmålet för år 2020 då 95 % av alla hushåll och företag ha tillgång till fiber. Därför söker vi nu att tillsätta en tjänst som fibertekniker till avdelningen stadsnät.

 • Försvarsmakten övar i Landskrona v. 36

  2014-09-02

  I slutet av denna veckan (vecka 36) kommer Försvarsmakten att hålla en omfattande militär övning i områden kring centrala och västra Landskrona.

 • Pressmeddelande: Nu ska Saxtorpsskogen få fiber

  2014-09-01

  Under våren och sommaren har det pågått ett intensivt arbete med att ansluta Venborna till Landskronas stadsnät. Nu satsar Landskrona Energi AB ytterligare på att ge småbyarna inom Landskrona stad tillgång till höghastighetsbredband. Först ut blir Saxtorpsskogen.

 • Energisektorn – en framtidsbransch för unga

  2014-08-28

  Rekryteringsfrågan inom energibranschen blir allt viktigare. Den senaste arbetsmarknadsanalysen från Svensk Energi visar att energibranschen står inför en stor rekryteringsutmaning de närmsta åren. Vi på Landskrona Energi vill därför vara med i Svensk Energis arbete och berätta om vår nya medarbetare Axel Johansson. Läs intervjun med Axel där han berättar om varför han valde att arbeta inom energibranschen, och framförallt, varför han valde att jobba hos just oss på Landskrona Energi!